Vind jouw aanpak

Bij Koeching hebben we allerlei manieren om met jou, je kind of gezin aan de slag gaan met je hulpvraag. Wat past er bij jou?

Trajecten

We gaan met je persoonlijke hulpvraag aan de slag. We kijken samen hoeveel sessies je nodig hebt en welke methodes en interventies daarbij passen.

Wat is de werkwijze?
Kinder- en jeugd­therapie
Volwassenen­therapie
Gezins­therapie
Ouder­begeleiding

(Groeps)trainingen

In een aantal bijeenkomsten werk je via een werkboek aan je hulpvraag. Een veilige omgeving waar je samen met anderen kunt groeien.

Kom thuis in jezelf

3-daagse retraite waarbij je welkom bent om te werken aan persoonlijke groei en bewustwording in een natuurlijke omgeving.

Activiteiten

Koeching biedt verschillende activiteiten voor zowel kinderen, jeugd, volwassenen als gezinnen.

BijzonderWijs (voor leerlingen basis- & voortgezet onderwijs)

BijzonderWijs bij Koeching: een plek voor bijzonder wijze kinderen en jongeren die vastlopen of vastgelopen zijn op school en wel openstaan voor ontmoeten, ontwikkelen en plezier hebben door samen met de dieren en buiten in de natuur te ontdekken waar hun talenten liggen, wat hun kracht is, zodat ze kunnen ontdekken en leren omgaan met datgene wat nog moeilijk is.

Lezingen

Deze informatieavonden zijn dé manier om meer te leren over hoe we werken met kinderen, jeugd, volwassenen en gezinnen.

Kom Thuis in Jezelf informatieavond en kennis maken met IZR - 3 september 2024

Informatieavond over de retraite "Kom Thuis in Jezelf en kennis maken met de methode IZR, interactieve zelf resonantie. Je krijgt uitleg over de werking van deze methode en we gaan praktisch aan de slag met een resonantie-oefening en een (kort) IZR-proces.

Interventies

Dit zijn alle methodes die we toepassen in de trajecten, trainingen, activiteiten en informatieavonden. Als een bepaalde interventie je aanspreekt, is het ook mogelijk ze als losse sessies te boeken!

 • Inzet van dieren
  ?
 • Reflexintegratie
  ?
 • Geboortepatronen
  ?
 • Psycho-educatie
  ?
 • Brainspotting
  ?
 • Interactieve Zelfresonantie (IZR)
  ?
 • Emoties en lichaamsbewustzijn
  ?
 • Nieuw Emotioneel Inzicht (NEI)
  ?
 • Polyvagaal theorie
  ?
 • Spel en Sandplay
  ?
 • Tekenen en creativiteit
  ?
 • Werken met poppetjes
  ?
 • Heart connection / Biologische natuurwetten / Germaanse geneeskunde
  ?
 • Familieopstellingen
  ?
 • Anders Leren met Paarden (ALMP)
  ?
 • Cognitieve gedragstherapie
  ?
 • Emotional Freedom Technique (EFT)
  ?
 • Stad van Axen
  ?
 •  Etherische olie, Bachbloesem en edelstenen
  ?
 • Energetische stoelen
  ?
 • Ik leer anders
  ?

Geen idee waarmee jij geholpen zou zijn? Leg je vraag gratis voor aan onze coaches en krijg een advies op maat! Vraag advies

Interventie Inzet van dieren

Dieren geven onvoorwaardelijke liefde en steun, zijn zonder oordeel en accepteren ons zoals we zijn. Dat geeft een geborgen en veilig gevoel, waardoor het gemakkelijker is voor ons als mensen om onze gevoelens en emoties te onderzoeken in de nabijheid van een dier. Dieren helpen ons om datgene uit te spreken wat ons bezig houdt, wat ons raakt, wat we moeilijk vinden of waar we zo bang voor zijn.

Dieren, zoals de paarden en ezels, maar ook alpaca’s, schapen, konijnen, honden, katten en koeien, staan voortdurend in contact met hun omgeving. Zo ervaren ze of ze veilig zijn of dat er gevaar dreigt. Binnen de kudde staan ze continu in verbinding met elkaar en weten zo hoe het met elk kuddelid is gesteld. Prooidieren hebben een gezamenlijk doel; met elkaar overleven als er gevaar dreigt. Wij mensen kunnen veel spanning en stress vast houden, als gevolg van nare ervaringen, ingrijpende herinneringen, gevoelens, belemmerende emoties, piekergedachtes etc. De dieren gaan hier anders mee om dan de mens, ze willen er direct van af omdat het hen belemmert om succesvol te kunnen vluchten. De dieren helpen ons bij het los laten van al die ballast. Als wij als mens bij hen in de kudde komen, zullen ze ons scannen. Vormen we een bedreiging voor hen? Zijn we te vertrouwen? Brengen we spanning of stress met ons mee? Hebben we andere thema’s die ons bewust of onbewust bezig houden? In het zenuwstelsel van de dieren wordt het allemaal opgemerkt en geregistreerd, waardoor in hun lichaamstaal van alles te merken zal zijn waar ons zenuwstelsel weer op reageert. In ons zenuwstelsel, in ons lichaam ligt allerlei informatie opgeslagen die gekoppeld is aan ervaringen, herinneringen, emoties, gedachten of overtuigingen. Door stil te staan bij datgene wat ons lichaam ervaart, ontstaat er bewustwording, geeft het inzichten en biedt het ons rust.

Hoe ziet de inzet van dieren eruit voor kinderen?

Kinderen zullen eerst kennis maken met de dieren, ze verzorgen en borstelen. Zodra ze gewend zijn aan de dieren en zich er comfortabel bij voelen, kunnen ze wandelingetjes maken en kleine opdrachtjes doen met de dieren. We werken spelenderwijs aan de hulpvraag van de kinderen of jongeren. Tijdens deze ervaringsgerichte oefeningen kunnen ze ontdekken welke strategie of oplossing het best bij hen past en kunnen ze het nieuwe gedrag alvast oefenen met de dieren. Dit nieuwe gedrag vervolgens toepassen in het dagelijks leven blijkt vaak dan nog maar een kleine stap.

Is inzet van dieren ook voor volwassenen geschikt?

Therapie m.b.v. dieren zoals de paarden en ezels is ook zeer geschikt voor volwassenen. Dit kunnen de ouders zijn van een kind of jongere, zodat ouders kunnen ervaren hoe het is om met de dieren te werken. Door zelf te ervaren, kun je ook gemakkelijker met je kind in gesprek over de therapie en de dieren, je kunt er letterlijk over mee praten. Daarnaast geeft het zicht op de thema’s die bij ouders spelen die mogelijk relatie hebben met de hulpvraag van het kind. Toch hoef je geen ouders te zijn van een kind of jongere, alle volwassenen die zich aangesproken voelen tot onze manier van aanpak zijn van harte welkom. Voor alle personen geldt dat dieren functioneren als een krachtige spiegel voor dat wat in ons leeft en des te meer we daar bewust van zijn, des te meer kunnen we keuzes maken hoe we ons leven vorm willen geven.

Trajecten met deze interventie

Coaches die dit faciliteren

Annet Lekkerkerker
Nanoek Hazelhoff
Barbara Bastinck
Tarieven
99 euro per sessie van 1 uur
80 euro per ochtend van 4 uur
Locatie
Boerderij Borreveld - Lekdijk 13, 3958 NE Amerongen
Past deze interventie bij jouw vraag? Neem contact op