Vind jouw aanpak

Bij Koeching hebben we allerlei manieren om met jou, je kind of gezin aan de slag gaan met je hulpvraag. Wat past er bij jou?

Trajecten

We gaan met je persoonlijke hulpvraag aan de slag. We kijken samen hoeveel sessies je nodig hebt en welke methodes en interventies daarbij passen.

Wat is de werkwijze?
Kinder- en jeugd­therapie
Volwassenen­therapie
Gezins­therapie
Ouder­begeleiding

(Groeps)trainingen

In een aantal bijeenkomsten werk je via een werkboek aan je hulpvraag. Een veilige omgeving waar je samen met anderen kunt groeien.

Kom thuis in jezelf

3-daagse retraite waarbij je welkom bent om te werken aan persoonlijke groei en bewustwording in een natuurlijke omgeving.

Lezingen

Deze informatieavonden zijn dé manier om meer te leren over hoe we werken met kinderen, jeugd, volwassenen en gezinnen.

Kom Thuis in Jezelf informatieavond en kennis maken met IZR 1 juli 2024

Informatieavond over de retraite "Kom Thuis in Jezelf en kennis maken met de methode IZR, interactieve zelf resonantie. Je krijgt uitleg over de werking van deze methode en we gaan praktisch aan de slag met een resonantie-oefening en een (kort) IZR-proces.

Kom Thuis in Jezelf informatieavond en kennis maken met IZR - 3 september 2024

Informatieavond over de retraite "Kom Thuis in Jezelf en kennis maken met de methode IZR, interactieve zelf resonantie. Je krijgt uitleg over de werking van deze methode en we gaan praktisch aan de slag met een resonantie-oefening en een (kort) IZR-proces.

Interventies

Dit zijn alle methodes die we toepassen in de trajecten, trainingen, activiteiten en informatieavonden. Als een bepaalde interventie je aanspreekt, is het ook mogelijk ze als losse sessies te boeken!

 • Inzet van dieren
  ?
 • Reflexintegratie
  ?
 • Geboortepatronen
  ?
 • Psycho-educatie
  ?
 • Brainspotting
  ?
 • Interactieve Zelfresonantie (IZR)
  ?
 • Emoties en lichaamsbewustzijn
  ?
 • Nieuw Emotioneel Inzicht (NEI)
  ?
 • Polyvagaal theorie
  ?
 • Spel en Sandplay
  ?
 • Tekenen en creativiteit
  ?
 • Werken met poppetjes
  ?
 • Heart connection / Biologische natuurwetten / Germaanse geneeskunde
  ?
 • Familieopstellingen
  ?
 • Anders Leren met Paarden (ALMP)
  ?
 • Cognitieve gedragstherapie
  ?
 • Emotional Freedom Technique (EFT)
  ?
 • Stad van Axen
  ?
 •  Etherische olie, Bachbloesem en edelstenen
  ?
 • Energetische stoelen
  ?
 • Ik leer anders
  ?

Geen idee waarmee jij geholpen zou zijn? Leg je vraag gratis voor aan onze coaches en krijg een advies op maat! Vraag advies

Interventie Brainspotting

"Waar wij naar kijken beïnvloedt hoe we ons voelen!" Brainspotting is een krachtige en effectieve behandelwijze gericht op het lokaliseren en oplossen van emotionele en lichamelijke blokkades en trauma.

Als we iets meemaken wat lichamelijk of emotioneel letsel veroorzaakt, kunnen we ons overspoeld voelen door pijn of verdriet, we kunnen ons machteloos voelen of totaal overweldigd. Deze gevoelens willen we niet opnieuw voelen, ze zijn te heftig en we zijn geneigd om ze “weg te stoppen”. Deze traumagevoelens worden niet alleen opgeslagen in ons brein, maar ook in ons lichaam. Brainspotting helpt om de traumagevoelens op te sporen, te erkennen en te integreren. Vervolgens zullen de traumagevoelens of de blokkade verminderen of verdwijnen. Aan kinderen leg ik het vaak zo uit: je weet nog wel wat er gebeurd is, de herinnering aan die situatie is er nog, maar je wordt er niet opnieuw boos, verdrietig, angstig etc. van.

Brainspot

“Een 'Brainspot' is een oogpositie die verbonden is met emotionele activatie van een traumatisch of gevoelsmatig beladen thema in het brein. Als iemand over iets praat, kijkt hij of zij naar een bepaald punt. Als die blik (oogpositie) op dat punt vastgehouden wordt, raken relevante gebieden in de hersenen gestimuleerd. Onverwerkte informatie (bv. bij trauma) wordt in de hersenen én in het lichaam opgeslagen in de vorm van “informatiecapsules”. Deze informatiecapsules kunnen bereikt worden via oogposities. Door het vasthouden van een oogpositie gaan we aan de cognitieve gebieden van het brein voorbij en bereiken we het dieper liggende brein (limbisch systeem) waar het zelfregulerend vermogen het overneemt. Dit zet een diepgaand integrerend en helend proces in de hersenen in werking.” (bron: www.brainspotting.be)

Voordelen van Brainspotting

Het is een methode die laagdrempelig is en geschikt voor alle leeftijden, dus ook voor jonge kinderen. Het is niet noodzakelijk om over de nare gevoelens, herinneringen of trauma’s te kunnen praten, het mag, maar hoeft niet Er ligt meer nadruk op de neurofysiologie van de cliënt en minder op cognitieve en/of verbale vermogens Het heeft een diep bereik in de bewuste, maar ook onderbewuste gebieden van de hersenen Je mag blijvend en diepgaand resultaat verwachten op het gebied van kwaliteit van leven en het functioneren in het dagelijks leven Het is effectief voor hulpvragen die te maken hebben met lichamelijke of psychische oorzaken Kortdurende behandelperiode .

Meer informatie

Officiële Brainspotting website (Dr David Grand)
Website van Brainspotting Nederland

Trajecten met deze interventie

Coaches die dit faciliteren

Annet Lekkerkerker
Tarief
99 euro per sessie van 1 uur
Locatie
Boerderij Borreveld - Lekdijk 13, 3958 NE Amerongen
Past deze interventie bij jouw vraag? Neem contact op