Vind jouw aanpak

Bij Koeching hebben we allerlei manieren om met jou, je kind of gezin aan de slag gaan met je hulpvraag. Wat past er bij jou?

Trajecten

We gaan met je persoonlijke hulpvraag aan de slag. We kijken samen hoeveel sessies je nodig hebt en welke methodes en interventies daarbij passen.

Wat is de werkwijze?
Kinder- en jeugd­therapie
Volwassenen­therapie
Gezins­therapie
Ouder­begeleiding

(Groeps)trainingen

In een aantal bijeenkomsten werk je via een werkboek aan je hulpvraag. Een veilige omgeving waar je samen met anderen kunt groeien.

Kom thuis in jezelf

3-daagse retraite waarbij je welkom bent om te werken aan persoonlijke groei en bewustwording in een natuurlijke omgeving.

Lezingen

Deze informatieavonden zijn dé manier om meer te leren over hoe we werken met kinderen, jeugd, volwassenen en gezinnen.

Kom Thuis in Jezelf informatieavond en kennis maken met IZR 1 juli 2024

Informatieavond over de retraite "Kom Thuis in Jezelf en kennis maken met de methode IZR, interactieve zelf resonantie. Je krijgt uitleg over de werking van deze methode en we gaan praktisch aan de slag met een resonantie-oefening en een (kort) IZR-proces.

Kom Thuis in Jezelf informatieavond en kennis maken met IZR - 3 september 2024

Informatieavond over de retraite "Kom Thuis in Jezelf en kennis maken met de methode IZR, interactieve zelf resonantie. Je krijgt uitleg over de werking van deze methode en we gaan praktisch aan de slag met een resonantie-oefening en een (kort) IZR-proces.

Interventies

Dit zijn alle methodes die we toepassen in de trajecten, trainingen, activiteiten en informatieavonden. Als een bepaalde interventie je aanspreekt, is het ook mogelijk ze als losse sessies te boeken!

 • Inzet van dieren
  ?
 • Reflexintegratie
  ?
 • Geboortepatronen
  ?
 • Psycho-educatie
  ?
 • Brainspotting
  ?
 • Interactieve Zelfresonantie (IZR)
  ?
 • Emoties en lichaamsbewustzijn
  ?
 • Nieuw Emotioneel Inzicht (NEI)
  ?
 • Polyvagaal theorie
  ?
 • Spel en Sandplay
  ?
 • Tekenen en creativiteit
  ?
 • Werken met poppetjes
  ?
 • Heart connection / Biologische natuurwetten / Germaanse geneeskunde
  ?
 • Familieopstellingen
  ?
 • Anders Leren met Paarden (ALMP)
  ?
 • Cognitieve gedragstherapie
  ?
 • Emotional Freedom Technique (EFT)
  ?
 • Stad van Axen
  ?
 •  Etherische olie, Bachbloesem en edelstenen
  ?
 • Energetische stoelen
  ?
 • Ik leer anders
  ?

Geen idee waarmee jij geholpen zou zijn? Leg je vraag gratis voor aan onze coaches en krijg een advies op maat! Vraag advies

Interventie Emoties en lichaamsbewustzijn

Emoties en gevoelens kunnen overspoelend zijn. Ineens zijn ze er en soms ook heel heftig. Als we ons lichaam niet zo goed (kunnen) voelen, herkennen we ook de signalen die ons lichaam geeft niet. Daarom is het zo belangrijk om ons lichaam te leren kennen, de signalen te gaan herkennen, zodat we onze emoties meer in balans kunnen ervaren en uiten.

Ons lichaam is als het ware één grote thermometer. Het vertelt ons hoe we ons voelen, welke emoties we ervaren, of we iets spannend vinden, etc. Maar wat nu als we ons lichaam niet zo goed kennen en we niet in staat zijn om al die signalen van ons lichaam op te merken? Het lichaam moet dan steeds meer moeite doen om ons duidelijk te maken wat er speelt, met als gevolg dat emoties groot zijn, gevoelens heftig zijn, we burn-out raken of zelfs ziek worden. Of andersom, we maken iets mee wat we als heel heftig ervaren, waar we hevig geëmotioneerd van zijn en wat we niet meer opnieuw willen voelen. We stoppen de emoties weg, wat betekent dat we niet opnieuw durven te voelen omdat we onbewust bang zijn dat we die hevige emoties dan weer gaan ervaren. Hoe dan ook, ons lichaam is een belangrijk instrument om ons weer in balans te laten komen. Stapje voor stapje gaan ontdekken hoe we ons lichaam wel kunnen voelen. Bij Koeching besteden we veel aandacht aan het voelen van voeten, zoveel mensen voelen hun voeten niet. Als we letterlijk onze voeten niet kunnen voelen, kunnen we ook niet gronden en kunnen we ons niet verbinden met de aarde. Met als gevolg dat zelfvertrouwen opbouwen, emoties loslaten, weerbaar zijn en grenzen aangeven enorm veel energie kosten, als dat überhaupt al lukt. M.b.v. de dieren gaan we werken aan lichaamsbewustzijn, dat kan soms al heel simpel door het voelen van de diverse vachten. Welke geluiden hoor je bij de dieren, wat zie je en wat ruik je? We oefenen in het voelen van de voeten. Probeer maar eens te wandelen met één van de dieren als jij je voeten niet voelt. Als jij als begeleider van het dier niet gegrond bent, zullen de dieren niet graag met je mee willen omdat dat onveilig voelt. Vanuit lichaamsbewustzijn kunnen we dan naar het herkennen van emoties toe werken. Met behulp van spellen zoals het Kleurenmonster uit de methode “de kleur van emoties” of de Gevoelsverkenner kunnen we volwassene en kind helpen meer zicht te krijgen op emoties. Ook het werken met bijvoorbeeld afbeeldingen of knuffels bij de dieren kan helpend zijn om bewust te worden van emoties en gevoelens. En pas als je bewust bent van je lichaam en je gevoelens en emoties, kan er gewerkt worden aan het reguleren van emoties.

Trajecten met deze interventie

Coaches die dit faciliteren

Annet Lekkerkerker
Gudy de Mooy
Nanoek Hazelhoff
Barbara Bastinck
Tarief
99 euro per sessie van 1 uur
Locatie
Boerderij Borreveld - Lekdijk 13, 3958 NE Amerongen
Past deze interventie bij jouw vraag? Neem contact op