Nieuwsarchief

Goede wensen voor 2018

Donderdag 21 december

Koeching Amerongen coaching kerstkaart 2017

Even bijpraten

Maandag 11 september

De inzet van dieren in therapie werkt erg goed, zeker voor kinderen en jongeren die liever iets doen dan ergens over praten. Ook de toepassing van reflex-integratie is intussen een heel belangrijk onderdeel van de begeleiding bij Koeching. En dat had tot gevolg dat het drukker en drukker werd. Gelukkig is het gelukt om het team van Koeching uit te breiden. Ianthe, Hanneke, Irana en Ineke zijn enthousiaste en bevlogen collega's geworden. Zij stellen zich voor op het tabblad Team.
Vanaf 18 september zal stagiaire Emma een maand lang aanwezig zijn bij Koeching, om te ontdekken hoe dieren ingezet kunnen worden tijdens therapie. We zullen toestemming vragen aan alle kinderen en hun ouder(s) of zij aanwezig mag zijn. Het is goed om haar eerst te leren kennen, daarom stelt ze zich alvast voor:

Mijn naam is Emma Aeyels.Koeching Amerongen Emma Aeyels
Ik ben een 22-jarige, Belgische studente die gedurende een maand (18/09/2017 – 13/10/2017) stage zal lopen bij Koeching.

Eind juni 2016 studeerde ik af met onderscheiding, als leerkracht lager onderwijs.
Tijdens deze driejarige opleiding kreeg ik de kans om 3 maanden les te geven in Zuid-Afrika in een ‘township’.
Ik leerde enorm veel bij tijdens deze opleiding, waardoor mijn passie om kinderen te begeleiden en te ondersteunen nog meer openbloeide.

Nadat ik afstudeerde, besefte ik dat ik mijn andere passie: omgang en verzorging van dieren, ook graag verder wou ontwikkelen.

Gedurende mijn volledige jeugd bracht ik zoveel mogelijk tijd door met mijn huisdieren: kippen, cavia’s, een ekster, een konijn, papegaaien, parkieten, vissen en zelfs wandelende takken.
Dieren brachten mij altijd vreugde en boden ook troost bij moeilijke momenten.

Wanneer ik ontdekte dat dieren ook ingezet worden om mensen te ondersteunen, was mijn interesse dan ook volledig gewekt.
Bij Koeching hoop ik hierover meer te leren, ook zal ik meewerken aan de verzorging van de dieren.

Ik heb ongelofelijk veel zin om te starten aan deze stage!
Tot binnenkort!

Terugblik 2016 en goede wensen

Dinsdag 20 december

2016 was een feestelijk en druk jaar voor Annet en de dieren van Koeching.
Een feestelijk jaar omdat we in augustus alweer het 5 jarig bestaan van Koeching mochten vieren.
En een druk jaar, omdat de wachtlijst in 2016 een feit werd. Natuurlijk ben ik blij en dankbaar dat ik, samen met de dieren, zo'n fijne manier van begeleiding kan en mag geven. Kinderen en jongeren voelen zich snel vertrouwd tussen en met de dieren, het is een fijne manier om van alles over jezelf te ontdekken en ermee aan het werk te gaan. Spelenderwijs en ervaringsgericht leren en ontdekken werkt snel en grondig. Daarnaast is de integratie van reflexen een belangrijk onderdeel geworden, ook een grondige manier van werken. Daarmee kunnen we letterlijk aan de basis werken en een goede basis geeft een goede bodem voor motorische, cognitieve, emotionele en sociale ontwikkeling.
Gelukkig kan ik melden dat Ianthe (orthopedagoog) intussen is gestart bij Koeching, zij begeleidt kinderen op de maandag.
Hanneke volgt een opleiding tot kinder- en jeugdtherapeut en zal vanaf januari stage gaan lopen op de dinsdag en donderdag. Zodra zij klaar is met haar studie, zal zij ook kinderen en jongeren gaan begeleiden.
Na een jaar van hard werken, is het goed om uit te rusten. Dat betekent dat Annet en de dieren tussen 24 december en 7 januari gaan genieten van de kerstvakantie. We wensen jullie graag hele fijne kerstdagen en alle goeds voor 2017.

Koeching Amerongen coaching kerstkaart 2016

Uitbreiding van het team van Koeching

Dinsdag 20 december

Het was een lange zoektocht, maar gelukkig is het toch gelukt om 2 (toekomstig) collega's te vinden.
Ianthe is intussen al gestart, op de maandagen is zij bij Koeching aan het werk om kinderen te begeleiden.
Hanneke doet eerst nog een stukje aanvullende scholing, waarbij ze vanaf januari op de dinsdag en donderdag stage zal gaan lopen bij Koeching. De kinderen en jongeren die op de dinsdag en donderdag komen voor begeleiding, zullen haar snel gaan ontmoeten.
Ianthe en Hanneke stellen zich hieronder aan jullie voor:

Koeching Amerongen Hanneke Stam Hanneke:
Ik ben Hanneke Stam, 30 jaar en moeder van drie kids van 5, 3 en 1. Ik ga het komende jaar stage lopen in de praktijk van Annet, omdat ik in opleiding ben voor Kinder- en jongerentherapeut.
In 2008 ben ik afgestudeerd als Maatschappelijk werker en heb ik gewerkt in de reguliere jeugdzorg. Zowel bij kinderen en jongeren die niet meer thuis wonen, als ook kinderen en jongeren die thuis wonen en daar tegen lastige dingen aanliepen. Door bezuinigingen en toenemende bureaucratie kon ik niet meer zo goed achter het hulpverleningsproces staan dat werd geboden en heb ik mijn baan opgezegd.
En nu, ruim twee jaar later, kwam een prachtige kans op mijn pad om te gaan samenwerken met Annet. Mijn passie voor kinderen en jongeren én het werken met dieren komt hierin samen en het mooiste is dat je zorg op maat kan bieden (en voor extra verdieping doe ik nog een jaar studie).
Het mooiste aan het geven van coaching, begeleiding of therapie vind ik dat je de kracht die iemand heeft, probeert weer aan het licht te laten komen, zodat je uiteindelijk zelf weer verder kan. Dus dat je leert om jezelf verder te helpen. Daarbij is het samenwerken met dieren een grote meerwaarde.
Onlangs heb ik een cursus voor coachen met paarden afgerond en deze kennis en kunde hoop ik alvast in te kunnen zetten bij Koeching. Na de stageperiode zal ik bij Koeching verder gaan werken als kinder- en jongerentherapeut.
Ik zal meestal op dinsdagen en donderdagen aanwezig zijn, dus misschien tot ziens,
Hartelijke groet, Hanneke Stam

Koeching Amerongen Ianthe BiemansIanthe:
Mijn naam is Ianthe Biemans en op maandag ben ik te vinden bij Koeching. Met veel plezier begeleid ik dan een aantal kinderen samen met de Koeching-dieren.
Van kleins af aan heb ik dieren om me heen. Ik was altijd nieuwsgierig naar wat we konden begrijpen van elkaar. En om gelijkenissen en verschillen tussen mezelf en de dieren te bekijken. Vanaf mijn zesde werd ik een echt paardenmeisje, ik mocht op paardrijles en verslond alles dat met paarden te maken had. Toen ik 12 was, had ik het grote geluk van een heuse echte eigen pony, Ixie. Dag in dag uit was ik uren tussen de paarden. Dit paardje is 17 jaar bij me geweest en van haar heb ik heel veel geleerd. Zo ontdekte ik ook dat paarden kunnen helpen. Om rustig te worden, in balans te komen, de scherpe kantjes van emoties af te halen, enz. Nu verwondert de helpende kracht van de dieren me nog elke dag. En het is precies wat ik wil meegeven aan kinderen die een extra steuntje kunnen gebruiken.
Als ik niet met andere kinderen of dieren bezig ben, ben ik bij mijn eigen twee prachtige kinderen. Met hen maak ik mooie en moeilijke momenten van het ouderschap mee. Zo waardevol, voor mezelf en ook voor mijn werk.
Ik ben opgeleid als (hbo)psycholoog en orthopedagoog. Verder ben ik gecertificeerd video-hometrainer en paardencoach. Ik heb een aantal jaren in de jeugdhulpverlening gewerkt. Daarna ben ik voor mezelf begonnen als ouderschapscoach. Gaandeweg kwamen de paarden weer in beeld en heb ik mijn praktijk uitgebreid met kinderbegeleiding met paarden. Een dag per week heb ik behalve van paarden, ook hulp van de ezels, geiten, schapen, honden, konijnen, koeien, kippen bij Koeching. Ik ondersteun Koeching zolang er een wachtlijst is.

Koeching bestaat 5 jaar in augustus

Zaterdag 9 juli

Koeching bestaat bijna 5 jaar!
Zaterdag 20 augustus van 10.00 tot 15.00 uur ben je van harte welkom om het feestje mee te vieren of om eens te komen kennis maken. Oud-clienten zijn natuurlijk van harte welkom om nog eens te komen kijken, ik vind het leuk om te horen hoe het met je gaat.

Koeching Amerongen viert 5 jaar bestaan

Opleiding, zorgverzekeraars en contract met de gemeente

Donderdag 7 april

Onlangs ben ik geslaagd voor de opleiding Psychosociale en Medische Basiskennis. Heel fijn voor veel mensen, omdat Koeching nu ook kon aansluiten bij de Vereniging van en voor Kindertherapeuten (VVvK). Doordat ik me nu heb kunnen aansluiten bij de VVvK vergoeden bijna alle zorgverzekeraars Koeching (gedeeltelijk) vanuit de aanvullende zorgverzekering.
Intussen is ook een contract met de gemeentes Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede, Zeist, De Bilt en Bilthoven, Bunnik afgesloten. Via de dorpsteams/sociale teams kunnen kinderen en jongeren ook worden doorverwezen naar Koeching, op kosten van de desbetreffende gemeente.
Donderdag 7 april t/m vrijdag 15 april volg ik de opleiding Rhytmic Movement Training, opnieuw verdiepen in reflexen die nog niet geintegreerd zijn. Mocht je het leuk vinden om hier meer over te lezen, dan kun je op deze website meer informatie vinden: http://www.rhythmicmovement.com/en/what-is-rmt.
Voor nu betekent het dat ik minder goed bereikbaar ben t/m 15 april a.s.

Op zoek naar de speld in de hooiberg?

Maandag 4 januari

Kinder- en jeugdtherapiepraktijk Koeching (in Amerongen, provincie Utrecht) is op zoek naar een kinder-en jeugdtherapeut of orthopedagoog, die opgeleid en (en liefst ook) ervaren is in het inzetten van paarden en/of ezels in therapie voor kinderen en jongeren. In eerste instantie is het de bedoeling om 2 dagen versterking te krijgen. Vergoeding door zorgverzekeraars is een vereiste.
Wil je weten of jij bij mij of mijn werkwijze past, kijk dan eens op m'n website, www.koeching.nl. Daar zijn ook filmpjes te vinden over mij, m'n dieren, onze werkplek en mijn werkwijze.
Sollicitatie en cv kun je richten aan info@koeching.nl tot uiterlijk 15 januari 2015. Zou je alleen willen reageren als je voldoet aan bovenstaande wensen?

Terugblik 2015 en goede wensen

Maandag 21 december

Dankbaar ben ik dat zoveel mensen, kinderen en jongeren hun weg naar Koeching vinden. De begeleiding met behulp van de dieren in combinatie met de integratie van reflexen (vanuit de babytijd) geven vaak mooie resultaten. En dat resulteert in veel aanmeldingen.
En natuurlijk vind ik het heerlijk dat de dieren zo'n belangrijke rol spelen in de begeleiding. Iedereen die een sessie met de dieren heeft ervaren, weet intussen waarom ik daar zo enthousiast over ben. De paarden en de ezels, maar ook de andere dieren geven zoveel inzicht, liefde, acceptatie, verwerking, steun, ik ben telkens weer onder de indruk.
Ook de integratie van reflexen geeft boeiende resultaten, denk bijvoorbeeld aan meer zelfvertrouwen, meer rust, minder angst, minder boosheid, minder leerproblemen, beter slapen etc.
Aangezien ik ook training geef aan paarden/ezelcoaches die kinderen en jongeren willen begeleiden (via Caprilli coaching & training), ben ik nu op zoek naar ondersteuning in de praktijk. Toch is het nog wat zoeken naar de figuurlijke speld in de hooiberg, er zijn nog niet veel mensen opgeleid in het begeleiden van kinderen en jongeren met behulp van de dieren. Het is natuurlijk van belang dat mijn toekomstige collega ook vergoed wordt door zorgverzekeraars of gemeente.
Stagiaire Tessa liep van september t/m vorige week stage bij Koeching. Ze is dankbaar dat zoveel kinderen, jongeren en ouders het goed vonden dat ze mee mocht kijken bij de therapiesessies. Ze komt nog 1 dag begin januari bij Koeching en zal dan starten met haar afstudeertraject.
Zo aan het einde van het jaar is het altijd fijn om tot rust te komen en te genieten van de Kerstdagen en de jaarwisseling. Annet neemt ook vrij van woensdag 23 december t/m maandag 4 januari. Ik wil graag iedereen hele fijne Kerstdagen toewensen en alle goeds voor 2016.

Koeching Amerongen coaching kerstkaart 2015 collage

Kinderzwerfboekenstation bij Koeching geopend

Zondag 1 november

De visie van de organisatie van de kinderzwerfboeken:
Kinderzwerfboek wil zoveel mogelijk kinderen in Nederland (en in het bijzonder in aandachtswijken) aan het lezen krijgen om hiermee het taalkundig inzicht van kinderen te vergroten, kinderen een beter toekomstperspectief te bieden en de kans op armoede te verkleinen.
Annet van Koeching vindt dit een mooi idee en werkt hier graag aan mee. Vandaar dat Koeching ook een kinderzwerfboekenstation heeft geopend. Kinderen kunnen een zwerfboek meenemen, lezen en vervolgens op een willekeurige plek achterlaten.
Natuurlijk is het ook mogelijk om een zwerfboek bij Koeching achter te laten, stickers liggen klaar om op het boek te doen en om het boek dan vervolgens uit zwerven te sturen.
Koeching Amerongen kinderzwerfboekKoeching Amerongen kinderzwerfboek boekenkast

Informatieavond over hoogbegaafdheid

Zondag 1 november

Koeching Amerongen informatieavond hoogbegaafdheid
Woensdagavond 28 oktober jl. was het zover, de eerste informatieavond over hoogbegaafdheid vond plaats bij Koeching. Agnes Breekweg van Beeldend Leven en Gelukkig HB-specialist gaf een presentatie over hoogbegaafdheid. Naast veel informatie kregen de ouders en belangstellenden ook de gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen te delen.
Vanwege de grote belangstelling verzorgen Annet van Koeching en Agnes van Beeldend Leven op dinsdagavond 17 november 2015 voor de tweede keer een informatieavond over hoogbegaafdheid. Als u interesse heeft, bent u van harte welkom.
De kosten bedragen €10 per persoon, als beide ouders van een kind komen betalen ze gezamenlijk €15.
Aanmelden kan via het aanmeldformulier op deze website of via e-mail: info@koeching.nl

meer informatie

Stagiaire Tessa stelt zich voor:

Dinsdag 25 augustus

Hallo iedereen,
Hierbij zal ik mij alvast even voorstellen. Mijn naam is Tessa den Heeten en ik ben 20 jaar oud.
Komend schooljaar begin ik aan het vierde, en tevens laatste, jaar van de HBO opleiding “Diergezondheid en Management” die ik in Dronten volg. Voor mijn afstudeerjaar heb ik gekozen om de minor “Dieren in therapie en coaching” te volgen, omdat ik hier heel graag meer over wil leren. Om de theorie die ik leer voor mezelf in de praktijk om te zetten zal ik vanaf september tot en met januari als stage twee dagen in week met Annet mee lopen op haar praktijk. Ik kijk hier heel erg naar uit!
Groetjes en tot ziens, Tessa

Opleiding en weekje vrij

Donderdag 30 april

Van 30 april t/m 4 mei zal praktijk Koeching verminderd bereikbaar zijn vanwege opleidingsdagen.
Annet volgt dan de opleiding Brain gym for Special Needs, meer informatie kunt u vinden op: http://www.praktijkhebbes.nl/Cursus-Brain-Gym-170-for-Special-Needs/
Na deze opleidingsdagen is de praktijk nog iets langer gesloten vanwege een weekje vakantie. Maandag 11 mei sta ik graag weer voor u klaar.

Welkom Gamin

Dinsdag 31 maart

Koeching pony Gamin
Nadat we afscheid moesten nemen van onze pony Dreamer, bleef onze andere pony Harlekijn verdrietig achter. We wilden haar niet te lang alleen laten, dus we zijn toch maar snel op zoek gegaan naar een andere pony. Al vrij snel kwamen we een hele leuke pony tegen. Ze is een haflinger en heet Gamin. Na een aantal bezoekjes aan haar, kregen we het gevoel dat zij prima zou passen in onze kudde. Met de komst van Gamin is onze kudde weer compleet. De dieren moeten nog een beetje wennen aan elkaar, maar er komt al steeds meer rust. Dit is een foto van Gamin:

Afscheid van pony Dreamer

Donderdag 19 februari

Koeching Amerongen pony Dreamer
Vandaag hebben we afscheid moeten nemen van onze Dreamer. Dreamer was de pony van onze dochter, maar werd ook al snel één van de coach/therapiedieren van Koeching en daarmee letterlijk een collega. Lief, eigenzinnig, spiegelend, zeer duidelijk, intelligent en een leider, maatje, teddybeer. Een rots in de branding voor de kudde. Hij heeft veel inzichten mogen geven aan cliënten en ook aan ons. Natuurlijk hadden we veel langer willen genieten van zijn aanwezigheid, we zijn dankbaar voor de bijna 5 jaar die hij bij ons is geweest. Mocht je een mooie herinnering aan Dreamer hebben, dan vinden we het leuk als je die met ons zou willen delen.

Reageer

Koeching wenst iedereen fijne kerstdagen en een gelukkig 2015

Woensdag 24 december

Koeching Amerongen coaching kerstkaart 014

Nieuwe website, nieuwe opleidingsdagen en reflexintegratie

Zondag 30 november

Sinds 2 weken is deze vernieuwde website van Koeching online. Wat vooral nieuw is, zijn de filmpjes. Een filmpje waarin je kunt zien hoe het is bij Koeching, welke dieren zijn er en hoe ziet het er uit? Maar ook een filmpje waarin je kunt zien hoe dat nu gaat, werken aan iets wat je beter wilt kunnen m.b.v. de pony's en de ezels. En een filmpje waarin je een indruk krijgt hoe een sessie paarden/ezelcoaching voor volwassenen in z'n werk gaat. Het filmpje van RTV Utrecht kun je ook nog steeds bekijken.
Meer gebruik van icoontjes zorgt voor minder lange teksten en dat vergroot de overzichtelijkheid van de website. Nieuwe foto's maken de website helemaal af. Lennart Klein is de grafisch vormgever van Koeching en hij heeft opnieuw een fraai staaltje werk afgeleverd.

Stagiaire Jannah (zie vorig bericht voor meer info) is intussen volledig ingeburgerd bij Koeching. Ze zal nog aanwezig zijn tot 16 januari 2015.

Het nieuwe programma met opleidingsdagen waarin ezels een hoofdrol spelen is klaar. Onder het kopje opleiding kun je meer informatie vinden. Op donderdagmorgen 11 december 2014 en woensdagmorgen 7 januari 2015 kun je laagdrempelig kennis maken met deze opleidingen. Tijdens een proeverij laten we (Hedie van Ezelkunsten en Annet van Koeching) van alle opleidingen iets ervaren, zodat je een indruk hebt wat je mag verwachten.

Nieuw is de opleidingsdag over de ziekte van Lyme. Tijdens de opleidingsdag zullen we ingaan op de oorzaak van de ziekte, de ziekte zelf en de gevolgen ervan voor kinderen en jongeren. Naast een stuk theorie zullen we aan het werk gaan met diverse werkvormen, direct toepasbaar in de praktijk. Deze opleidingsdag is bedoeld voor kindercoaches, kinder- en jeugdtherapeuten, psychologen en orthopedagogen. Deze opleidingsdag komt tot stand in samenwerking met de Stichting Tekenbeetziekten.

Ben je geïnteresseerd hoe dat nu gaat, begeleiding van kinderen en jongeren m.b.v. de dieren op de boerderij? Dan ben je op donderdagmorgen 18 december 2014 van harte welkom om meer informatie te krijgen en ook te ervaren hoe dat nu in zijn werk gaat. Voor alle bovengenoemde bijeenkomsten kun je je aanmelden onder het kopje opleidingen.

In het voorjaar heb ik de opleiding Reflexintegratie volgens de methode Masgutova gevolgd. Hierbij gaat om het integreren van de reflexen vanuit de babytijd die destijds niet goed geïntegreerd zijn geraakt. Intussen is het zeldzaam als we de integratie van reflexen niet meenemen tijdens de begeleiding van kind of jongere. Het biedt een goed op elkaar aangesloten manier van werken, psycho-sociaal in combinatie met het lichaam. Meer informatie over de reflexen kun je vinden op: http://masgutovamethode.nl/

Ik wens iedereen veel kijkplezier, hopelijk geniet je van de filmpjes en de vernieuwde website. Reacties zijn van harte welkom via e-mail: info@koeching.nl. Je kunt Koeching ook volgen op Facebook en twitter.
Hartelijke groeten, Annet Lekkerkerker

Een extra hulp

Dinsdag 9 september

Vanaf 22 september a.s. zal Jannah Acke 4 maanden stage lopen bij Koeching. Uiteraard zal ik elke cliënt en de ouders om toestemming vragen of Jannah aanwezig mag zijn tijdens zijn of haar begeleiding. Jannah stelt zich hier alvast voor:

Hallo iedereen,
Mijn naam is Jannah Acke en ik ben 20 jaar oud. Ik schrijf hier niet zomaar een tekstje, maar het heeft een speciale reden. Ik word namelijk de nieuwe stagiaire bij Annet Lekkerkerker in ‘Koeching’. Jullie kunnen mij van 22 september tot 16 januari dan ook aantreffen op haar boerderij. Hieronder stel ik mijzelf even kort voor zodat we elkaar al een beetje leren kennen en jullie een idee krijgen van hoe ik hier terecht ben gekomen.

Allereerst is het handig om te weten dat ik uit België kom. Je vraagt je waarschijnlijk wel af hoe ik dan in Nederland terecht ben gekomen. Wel, het is heel simpel. Ik ben namelijk een laatstejaarsstudent in het hoger onderwijs in België. Ik zit dus in mijn 3de jaar van een professionele bachelor. Mijn studierichting heet Sociale Readaptatiewetenschappen (SRW): voor kind, jongere en welzijn. Concreet wil dit zeggen dat ik een hulpverlenende en ondersteunende rol heb in organisaties die met kinderen, jongeren en hun omgeving werken. Dit is dan ook specifiek de rol die ik in ‘Koeching’ bij Annet zal innemen. Ik studeer dit aan de Katholieke Hogeschool van Leuven. Maar hoe ben ik tot deze studiekeuze gekomen? Van kleins af aan zat ik al in een jeugdbeweging en later zat ik er zelfs in de leiding. Dus ik kwam vaak en graag in contact met de jeugd. Eveneens het vele babysitten deed mij beseffen dat ik graag met kinderen en jongeren aan de slag wou gaan in de toekomst.

Het is natuurlijk geen toeval dat ik voor mijn stage bij Annet uitgekomen ben. Naast mijn interesse voor het kinder- en jeugdwelzijnswerk heb ik een passie voor dieren. Vroeger was ik al hele dagen druk in de weer met het verzorgen en liefhebben van mijn huisdieren. Deze passie heb ik doorheen de jaren altijd met mij meegedragen. Ik heb uiteindelijk een voorliefde voor paarden en ezels ontwikkeld. Mijn grootste hobby is dan ook paardrijden, naast lezen en dwarsfluit spelen. Zelf heb ik na veel sparen mijn eigen drie pony’s gekocht. Het leuke is zelfs dat het zusjes zijn van elkaar. Mijn jongste pony heet Angie, de middelste Roxy en de oudste Dauw. Het zijn Welshpony’s en hebben dus een pittig karaktertje, maar dat heb ik graag. Ik zou ze voor geen geld kunnen missen!

Doordat ik al vele jaren mijn eigen dieren bezit, heb ik al lang gezien wat voor effect ze hebben op mensen (met name op mezelf). Die interactie tussen dier en mens vind ik echt iets speciaals. Hierdoor ben ik de laatste jaren meer gaan nadenken over hoe het zou zijn om hen in te zetten in de hulpverlening. Zij kunnen namelijk zonder woorden soms zoveel meer zeggen en betekenen in de hulp dat sommige kinderen en jongeren nodig hebben. Het heeft mij alvast nieuwsgierig gemaakt naar de vele mogelijkheden.

Ik ben voor mijn laatste en belangrijkste stageperiode dus op zoek gegaan naar een organisatie die werkt met dieren in hun hulpverlening, in de hoop het zelf ook allemaal te kunnen leren. Een kindercoach met haar dieren is volgens mij een unieke combinatie die goed samen gaat. In mijn zoektocht op internet bleek al snel dat ik in Nederland veel meer mogelijkheden vond die mij de kans konden bieden dit vakgebied te leren kennen. Daardoor heb ik via mijn school een Erasmusstage naar Nederland toegewezen gekregen. In een verdere speurtocht online ben ik uiteindelijk op de website van ‘Koeching’ terecht gekomen. Dit sprak mij direct aan. Na verdere kennismaking ben ik blij dat Annet mij de kans wil geven om bij haar praktijkervaring op te doen. En nadat ze mij heeft laten proeven van een coachings-sessie met haar twee pony’s en twee ezels ben ik alleen maar nieuwsgieriger geworden naar deze vorm van hulpverlening. Ik vind het magnifiek wat deze dieren aanvoelen en bij mij teweeg brengen. Ik zit alvast vol spanning en enthousiasme uit te kijken om aan dit nieuwe avontuur te beginnen!

Vele groeten en misschien tot binnenkort, Jannah


Reflexintegratie

Maandag 23 juni

Bij Koeching kunt u nu ook terecht voor het integreren van reflexen.

Meer informatie kunt u vinden op deze flyer.

Open dag: 30 mei 2014

Zaterdag 17 mei

Vrijdag 30 mei is iedereen van harte welkom om te komen kijken bij kinder- en jeugdtherapiepraktijk Koeching en boerderij Borreveld.
Meer informatie kun je vinden op deze flyer.
Graag tot ziens op vrijdag 30 mei, hartelijke groeten van Annet Lekkerkerker, familie en helpers.

Koeching coaching amerongen open dag

Opleiding: coaching m.b.v. ezels

Vrijdag 24 januari

De opleiding coaching m.b.v. ezels (en paarden) gaat bijna van start. Dat paarden mensen spiegelen raakt steeds meer bekend. Ezels zijn echter ook prima in staat om ons mensen te spiegelen. Door hun gedrag laten ze zien wat ons bezighoudt, zelfs als het om dingen gaat waar wij onszelf (nog) niet eens bewust van zijn. Maar wat wel herkenning oproept op het moment dat de ezel hierop reageert.
Zou jij dit ook willen leren, het gedrag herkennen en kunnen benoemen naar cliënten? Dan ben je van harte welkom!
Hedie van Ezelkunsten uit Maarsbergen en Annet van Koeching in Amerongen zullen samen de opleiding geven. Dinsdag 4 februari is de eerste lesdag, vervolgens zal er les gegeven worden op de dinsdagen 11, 18 en 25 februari en 4 maart.
Een 2e opleiding van 5 dagen gaat van start op vrijdag 28 februari, gevolgd door lesdagen op 7, 14, 21 en 28 maart.
Je kunt je nog aanmelden. Voor informatie of voor vragen kun je terecht bij Hedie van Ezelkunsten (hedie@ezelkunsten.nl) of Annet van Koeching, info@koeching.nl of 06-53906916.
We heten je graag welkom, hartelijke groeten van Hedie en Annet

Interview op Radio 90FM

Woensdag 15 januari

Annet Lekkerkerker 90fm Koeching amerongen coaching

2014 was nog maar net begonnen, toen ik een uitnodiging kreeg van Marc Satijn.
Niet zomaar een uitnodiging, het betrof een uitnodiging voor een interview over Koeching bij Radio 90FM.
De mensen die mij kennen, weten al dat ik graag vertel over mijn passie; het begeleiden van kinderen, natuurlijk in combinatie met de dieren.
Een beetje zenuwachtig wachtte ik in de centrale ruimte tot het moment was aangebroken dat ik live op de radio geïnterviewd zou worden.
Grote microfoons, een geluids-/technische man in de andere ruimte achter het glas, rode lampjes “ on air” en dat was het startmoment.
Gelukkig bleek Marc een hele aardige interviewer, die oprecht geïnteresseerd allerlei vragen stelde.
Een hele ervaring rijker reed ik weer naar huis. Het is een beetje gek om mezelf terug te horen, maar ik ben blij met het resultaat.
Nieuwsgierig geworden? Luister hiernaast de aflevering!

Kerstkaart

Dinsdag 17 december

Kerstkaart 2013 Koeching coaching Amerongen

Opleidingen met ezels in de hoofdrol

Maandag 21 oktober

Hedie Cooiman van Ezelkunsten in Maarsbergen en Annet Lekkerkerker van Koeching in Amerongen gaan samenwerken op het gebied van opleidingen. Beiden werken we met ezels, ieder net op een ander vlak, maar dat geeft juist de mogelijkheid om onze kwaliteiten te bundelen en samen opleidingen te gaan verzorgen.

We hebben 6 opleidingen samengesteld, te weten:
- Opleiding Kennismaken met en verzorgen van ezels
- Opleiding Leerprincipes met en voor ezels (28 en 29 nov. 2013)
- Opleiding Asinotherapie (23 en 24 jan. 2014)
- Opleiding Ezels en kinderen (21 en 22 nov. 2013)
- Opleiding Coaching met ezels
- Opleiding Grondbeginselen van mennen met ezels (13 en 14 feb.2014

We hebben de opleidingen gepresenteerd tijdens de internationale ezeldag in Baarle Nassau. Meer informatie over de opleidingen vind je onder het kopje Opleidingen. Intussen zijn de eerste aanmeldingen binnen en hebben we data gepland (zie hierboven).

Er is nog plaats, dus als je interesse hebt, ontvangen we graag je reactie.

Koeching Amerongen coaching opleiding stand cursus

Vakantie weer voorbij

Woensdag 4 september

De vakantie is voorbij, de scholen zijn gestart, het “gewone” leven komt weer op gang.
Hopelijk is de vakantie voor jou een periode geweest van rust, van tijd voor en met elkaar, tijd hebben voor leuke dingen, maar ook van weer even “op adem” komen. Zelf heb ik kunnen genieten van onze vakantie, van een andere omgeving, even niets moeten, maar wel genieten van en met ons gezin. Daarna was het ook weer fijn om thuis te komen, bij de dieren te zijn en ook nog kunnen genieten van het Nederlandse zonnetje. Zo’n periode van rust geeft mij weer energie en nieuwe plannen borrelen op.

Intussen heb ik mogen deelnemen aan een intensieve opleiding tot paardencoach. Het was een enorm leerzame opleiding, maar ook een indrukwekkende opleiding. Dieren - en in dit geval paarden – hebben de gave om ons te “vertellen” wat ons bezighoudt, bewust en onbewust. En daar ligt een belangrijk item voor mij als kinder- en jeugdtherapeut. Ouders geven bewust, maar ook onbewust boodschappen aan hun kinderen. Door het spiegelend gedrag van de dieren kan het onbewuste gedrag of de onbewuste communicatie teruggekoppeld worden aan de ouders. Zodra ouders hun onbewuste gedrag of communicatie gaan (h)erkennen, heeft dit ook direct (een positieve) invloed op het kind. Daarom vind ik het zo fijn dat ik vanaf nu een sessie paarden- of ezelcoaching aan ouders kan aanbieden. Natuurlijk is dit niet alleen mogelijk voor ouders van kinderen in begeleiding bij Koeching, iedereen met belangstelling voor een sessie paarden- of ezelcoaching is van harte welkom!

De paardencoaching is niet het enige nieuwe. Samen met Hedie Cooiman van Ezelkunsten zal ik in het komende jaar ook trainingen en workshops gaan verzorgen. Dieren zullen een belangrijk onderdeel vormen binnen deze trainingen en workshops. Zodra we meer informatie beschikbaar hebben, zal ik dat via deze website bekend maken. Ook zullen we opleidingen gaan verzorgen voor mensen die dieren willen inzetten tijdens coaching of therapie. Als je meer informatie wilt, kun je een e-mail sturen.
Je kunt Koeching ook volgen op Facebook en via Twitter; https://twitter.com/KoechingAnnet

Open dag / terugkomdag: 13 juli

Donderdag 4 juli

Afgelopen week was het zover, ik ben geslaagd voor de opleiding tot kinder- en jeugdtherapeut. Daarmee komt een einde aan een periode van 3 jaar met intensieve opleiding. Eerst tot kindercoach en nu dus tot kinder- en jeugdtherapeut.
Intussen heb ik aan diverse cliënten beloofd een "terugkomdag" te organiseren zodra ik klaar ben met de opleiding. Een heel aantal kinderen en jongeren vond het niet leuk om afscheid te moeten nemen van de dieren. Natuurlijk kom ik m'n beloftes graag na, dus zaterdag 13 juli is iedereen van harte welkom tussen 11.00 uur en 15.00 uur. Broertjes en zusjes, vriendjes en vriendinnetjes zijn ook van harte welkom. En je hoeft niet al cliënt te zijn geweest om te mogen komen, we heten andere belangstellenden ook van harte welkom.
Wil je eens kijken op een boerderij, lekker knuffelen met de dieren of eens wat meer informatie over wat een kinder- en jeugdtherapeut kan betekenen, kom dan zaterdag 13 juli (tussen 11.00 uur en 15.00 uur) naar Koeching. Het adres is Lekdijk 13 in Amerongen.
Graag tot ziens!

Kijkje in de 'keuken'

Zaterdag 8 juni

Regelmatig krijg ik vragen van collega’s en belangstellenden voor informatie over het werken met dieren in coaching en therapie. Daar kom ik graag aan tegemoet. Het werken met dieren binnen de coaching/therapie van kinderen c.q. jeugd is een prachtige combinatie. Daarom deel ik graag de informatie en ervaringen die ik binnen Koeching heb opgedaan met collega’s en belangstellenden.
Lijkt het u leuk om informatie te krijgen, maar ook om zelf te ervaren hoe het is om met dieren te werken binnen de therapie, dan nodig ik u uit voor “een kijkje in de keuken”.
Dinsdagmorgen 25 juni staat om 9.30 uur de koffie en thee klaar, om 10.00 uur zal ik starten met het programma. Rond 12.30 uur ronden we af. Tijdens het programma is er gelegenheid voor het stellen van vragen. De kosten bedragen € 25.
Aanmelden kan via info@koeching.nl. Aanmelding is definitief zodra de betaling is ontvangen.
Ik zie er naar uit u te ontmoeten. Hartelijke groeten, Annet Lekkerkerker

Scriptie over ezels

Maandag 27 mei

In het vorige nieuwsbericht kon u al lezen dat ik druk doende was met het afronden van de opleiding tot kinder- en jeugdtherapeut.
Het is erg fijn om nu te kunnen schrijven dat mijn laatste opdrachten zijn ingeleverd en dat mijn scriptie is goed gekeurd. Nu moet ik alleen nog mijn scriptie presenteren en dan hoop ik 27 juni a.s. mijn diploma in ontvangst te mogen nemen.

In mijn scriptie ben ik ingegaan op de meerwaarde van de inzet van ezels in de kinder- en jeugdtherapie. Mocht u het interessant vinden om te lezen over de meerwaarde van de ezels, dan kunt u mijn scriptie inzien.

Ik wens u veel leesplezier en mocht u willen reageren... ik vind het leuk om een reactie te ontvangen! Reageren kan via info@koeching.nl of via 06-53906916

Met hartelijke groeten, Annet Lekkerkerker

Lente bij Koeching

Maandag 29 april

Eindelijk is het zover, de lente is merkbaar aangebroken. Op de boerderij zien we de natuur ontwaken. Het gras wordt groen, knoppen aan de bomen worden blaadjes, kuikentjes kwamen uit het ei en de eerste zwaluwen zijn gesignaleerd. Afgelopen week gingen de melkkoeien voor het eerst naar buiten en dat leverde ook nu weer prachtige sprongen en uitbundige stoeipartijen op.
De praktijk heeft geen winterslaap gekend. Veel ouders, jongeren en kinderen kwamen voor een stukje begeleiding bij Koeching terecht. En in de meeste gevallen bleek de coaching in combinatie met de inzet van de dieren een goede manier om te werken aan de hulpvraag. De pony’s Harlekijn en Dreamer en de ezels Floor en Naud spelen daarin een grote rol.

Na de opleiding tot kindercoach heb ik gekozen om verder te gaan met studeren. De studie Kinder- en jeugdtherapeut was een logische keuze voor mij. Nu ben ik druk doende met de afronding van deze studie. De laatste opdrachten, een laatste lesdag, maar vooral ook het schrijven van een scriptie vergen nog tijd en energie. Mijn scriptie heeft als onderwerp om de rol van de ezel te beschrijven in coaching en therapie. Over honden en paarden in coaching is intussen wel documentatie te vinden, maar over de ezel is nog weinig geschreven. Toch ben ik telkens weer onder de indruk welke bijdrage de ezels leveren, vandaar dat het me niet meer dan terecht, maar ook heel leuk leek om de ezel te beschrijven in m’n scriptie. Een heel aantal “ezel-collega’s” stonden open om hun ervaringen te delen en dat heeft mooie contacten en leerzame momenten opgeleverd.
En het is fijn om ervaringen te delen, omdat het ten goede komt aan de kinderen en jongeren die cliënt zijn bij Koeching, maar ook aan de kinderen en jongeren die elders begeleid worden.

Met hartelijke groeten, Annet Lekkerkerker

Winterse sferen

Donderdag 24 januari

De winter heeft haar intrede gedaan, er kan volop genoten worden van sneeuw en ijs. Ook onze pony’s en ezels vinden het wel grappig, spelen in de sneeuw. Elke middag gaan ze een tijdje naar buiten om lekker te rollen in de sneeuw of gewoon even de poten te strekken of een paar gekke sprongen te maken.
De bok heeft gelogeerd bij onze geit, we hopen dat eind mei de resultaten van deze logeerpartij duidelijk worden als er geitjes geboren mogen worden. De kippen doen net alsof er helemaal geen winter is. Normaal gesproken stoppen ze met eitjes leggen en nestjes uitbroeden, maar deze winter vinden we telkens weer eitjes en nestjes. Gezien de winterse omstandigheden proberen we de kippen voor te zijn en hun nestjes te vinden voordat ze gaan broeden. Eén kip was ons te slim af, ze kwam onderlaatst te voorschijn met 4 kuikens. Nu hopen we natuurlijk dat ze sterk genoeg zijn om deze kou goed door te komen.

Graag tot ziens, met hartelijke groeten, Annet Lekkerkerker

Prettige kerstdagen!

Woensdag 26 december

Koeching coaching kerstkaart

Ik heb een kerstwens,
dat ene kleine lichtje dat aanwezig is in mijn hart,
dat lichtje van hoop en vriendschap,
dat geef ik nu door aan jou zodat je het zal bewaren,
daar in je hart,
en het zal je warmte geven zodat je het nooit koud zult hebben.
En licht, ja veel licht,
zodat je nooit bang hoeft te zijn in het donker.
Maar vooral liefde
zodat je het kunt doorgeven aan degene die zo dierbaar is voor jou
En dat die het ook weer doorgeeft
zodat het kan groeien en schitteren in de harten van ieder mens.


Wij wensen jullie fijne Feestdagen en veel geluk in het nieuwe jaar

Kees, Annet, Tamara, Mark en Annieke Lekkerkerker

Nieuw: de 'ik leer anders'-methode

Vrijdag 19 oktober

Herkent u dit bij uw kind?

 • Moeite met woorden (taal); mogelijk dyslexie
 • Moeite met nummers, probleem met rekenen; mogelijk dyscalculie
 • Slecht kunnen plannen en weinig tijdsbesef
 • Uw kind denkt vanuit een totaalbeeld
 • Uw kind ziet details over het hoofd
Als dit herkenbaar is voor u en uw kind, kan het zijn dat uw kind in beelden denkt.
De meerderheid van de mensen (95%) leert auditief digitaal (via het gehoor).
Een kleine groep leert visueel. Tijdens de training "Ik leer anders" leert het kind de lesstof zelf te vertalen naar woordbeelden, zodat de lesstof binnen het visuele informatiesysteem past.
Door over te schakelen naar dit visuele informatiesysteem wordt de lesstof direct begrepen en onthouden.
Lees meer

Meer uitgebreide informatie over deze methode kunt u vinden op www.ikleeranders.nl

Vrijblijvende informatie over de mogelijkheden van begeleiding door KOECHING is verkrijgbaar via e-mail: info@koeching.nl of via mobiele telefoon: 06-53906916.


Met hartelijke groeten, Annet Lekkerkerker

In Balans Magazine

Vrijdag 19 oktober

In Balans Magazine 8-2012, een uitgave van Oudervereniging Balans, staat een artikel over therapie met dieren.
Als u dit artikel wilt lezen, klik dan op deze link.

Nieuw: de EMDR-methode

Dinsdag 21 augustus

De periode voor de zomervakantie stond in het teken van opleiding. Als vervolg op de opleiding tot kindercoach ben ik doorgegaan met de opleiding tot kinder- en jeugdtherapeut. Eind juni kreeg ik de bevestiging dat ik alle opdrachten met goed gevolg doorlopen had en door mag naar het laatste jaar. In september zullen de lessen weer starten en eind juni hoop ik het diploma Kinder- en jeugdtherapeut in ontvangst te mogen nemen.

Als ouders hebben we mogen ervaren hoe goed en snel EMDR-therapie kan werken voor kinderen die last houden van niet goed verwerkte herinneringen aan nare gebeurtenissen. Dat is één van de redenen waarom ik graag EMDR aan wil bieden in mijn praktijk. Dit voorjaar heb ik de EMDR-opleiding gevolgd bij een ervaren EMDR-psychotherapeut, Alexander Bund. Op 22 mei jl. mocht ik het certificaat in ontvangst nemen en intussen hebben al een heel aantal jonge, maar ook volwassen cliënten baat gehad bij de toepassing van EMDR.
Lees meer over de therapie.

Na al het studeren en werken was het heerlijk om met ons gezin op vakantie te gaan. Natuurlijk hebben we de boerderij, maar diverse mensen hebben de zorg voor onze dieren prima opgepakt. Dat was fijn, we konden onbezorgd genieten van ons weekje vakantie.

Intussen is het bedrijf weer in volle gang. Cliënten zijn terug van vakantie, kalfjes worden geboren, kuikentjes kwamen uit het ei. Volop nieuw leven, nieuwe plannen en nieuwe ontwikkelingen. Zo is dat ook in ons leven, soms sta je even stil, soms is het tijd voor nieuwe plannen en nieuwe ontwikkelingen. Soms heb je iemand nodig die jou een hand geeft en een stukje met je meeloopt.

Vrijblijvende informatie over de mogelijkheden van begeleiding door KOECHING is verkrijgbaar via e-mail: info@koeching.nl of via mobiele telefoon: 06-53906916.Met hartelijke groeten, Annet Lekkerkerker

Boerderijdag bij fam. van der Louw

Donderdag 10 mei

Maandag 9 april (2e paasdag) opende de familie van der Louw de deuren van boerderij Leuterveld in Wijk bij Duurstede. Op deze Campina open boerderijdag konden bezoekers de boerderij bekijken en genieten van de fraaie sprongen die koeien maken als ze na een lange winter voor het eerst naar buiten gaan.
Op deze dag was Annet Lekkerkerker van KOECHING ook aanwezig. Meer dan 140 kinderen bezochten haar kraam om een sleutelhanger te maken in de vorm van een paard, schaap, poes of hond. Veel ouders maakten van de gelegenheid gebruik om geïnformeerd te worden over de mogelijkheden van kindercoaching. Coaching van kinderen is laagdrempelige en kortdurende begeleiding van kinderen op sociaal-emotioneel vlak.

Nieuws vanuit de boerderij

Woensdag 28 maart

Wat is het fijn om te genieten van de lente. De zon die schijnt, knoppen die uitlopen, narcissen die hun bloemen tonen en vooral ook de dieren die worden geboren. De eerste kuikentjes zijn uit het ei gekropen, piepkleine konijntjes liggen nog verstopt onder een dikke laag hooi en haren en de geiten hebben hun lammetjes gekregen. De boerderij in al haar facetten komt weer "tot leven".
Er is een verband te leggen met hoe wij en onze kinderen ons voelen en ontwikkelen. Er zijn momenten dat we lijken stil te staan, niet wetend hoe we verder moeten en niet wetend wat we nu eigenlijk willen. Op zo’n moment kan een (kinder)coach een goede bijdrage leveren, met als resultaat dat er nieuwe mogelijkheden ontstaan, zodat het kind vervolgens tot bloei mag komen. Dat levert voor het kind zelf een fijn gevoel op, maar een gelukkig kind heeft natuurlijk ook direct een positieve invloed op het hele gezin.
Een heel aantal kinderen en hun ouders hebben al hun weg gevonden naar KOECHING. Ik vind het een voorrecht om, samen met de dieren, een bijdrage te mogen leveren aan het geluk van kinderen. Graag wens ik iedereen veel zonnige lentedagen toe, maar natuurlijk ook dat iedereen veel zonneschijn mag ervaren in zijn of haar leven.

Klik hier voor een aantal foto's van de Koeching-boerderij in de lente!

Nieuws en wensen

Vrijdag 23 december

De herfst en de winter hebben hun intrede gedaan op boerderij Borreveld. Het was een vrij droge herfst, waardoor diverse dieren nog een lange tijd buiten konden blijven. Maar op enig moment kwam er toch (veel) regen en dat leverde zulke natte weilanden op dat de dieren allemaal naar binnen werden gehaald. De koeien en het jongvee zijn nu permanent binnen. Op de dagen dat het weer een beetje redelijk is, brengen we de pony's, ezels, geiten en schaap elke dag een aantal uurtjes naar buiten. Een "paardenbak" met zand staat nog op het verlanglijstje, maar tot de realisatie hiervan plaats kan vinden, kunnen de dieren op een verhard gedeelte buiten lopen. De geiten hebben een logé gehad, een mannelijke logé, we zijn nu heel benieuwd of dat vanaf half maart kleine geitjes mag opleveren. De kuikens worden al aardig groot en dat is maar goed ook, want de roofvogels komen tot dicht bij de boerderij op zoek naar lekkere hapjes.

Koeching, de coaching van kinderen op de boerderij, heeft al mooie resultaten opgeleverd. Het was fijn om met kinderen aan de slag te mogen gaan en het is nog veel fijner om te horen dat het goed gaat met de kinderen nadat de begeleiding bij Koeching afgerond was.

Zo aan het einde van dit jaar kijk ik terug op een mooie start van dit unieke concept; sociaal-emotionele begeleiding van kinderen, zo veel als mogelijk met behulp van de dieren op de boerderij. En ik wens dat ook volgend jaar een heel aantal kinderen, met hun ouders, de weg mogen vinden naar dit mooie plekje. Om vervolgens samen op zoek te mogen gaan naar de kracht en het talent dat ieder kind in zich heeft, zodat het kind daarna zelfstandig verder kan met datgene wat hij of zij hier heeft mogen ervaren. Misschien mogen we elkaar in het volgend jaar ontmoeten, graag tot ziens!

Voor het nieuwe jaar wensen wij een ieder:

Tijd om van kleine dingen te genieten
Rust om stil te staan bij mooie momenten
Sterkte om tegenslagen te overwinnen
Vriendschap om je hart te verwarmen
Humor om wat somber is te kleuren
Een glimlach om elke dag mee te beginnen


Hele fijne kerstdagen en alle goeds voor 2012!
Logo Koeching kerst 2012 coaching Amerongen

Hartelijke groeten van Annet Lekkerkerker, boer Kees en de kinderen Tamara, Mark en Annieke.

10 kalfjes!

Maandag 31 oktober

In de afgelopen periode zijn veel kalfjes geboren. Dat kwam natuurlijk goed uit, omdat er veel leuke namen bedacht waren op de open dag voor de kalfjes die nog geboren zouden gaan worden.
Alle kalfjes hebben nu hun naam gekregen.
Via deze link kunt u de foto's bekijken van de kalfjes.
Bij elke foto staat de naam van het kalfje vermeld. Veel kijkplezier!

Open Dag: terugblik

Donderdag 15 september

Zaterdag 10 september was het zover, de open dag bij KOECHING. Koffie, thee en limonade stonden klaar, een lekker plakje cake was voor iedereen voorradig. Kindercoach Annet en haar gezin en diverse helpers waren benieuwd of er belangstelling zou zijn
voor deze open dag. Nou, dat werd al snel duidelijk. Veel mensen en kinderen bleken de weg gevonden te hebben naar Lekdijk 13.

De kalfjes, pony’s, ezels, geiten, schaap en hond werden verrast op veel borstelbeurten, lekkere knuffels en overheerlijke stukjes wortel. Wat een feest! Veel kinderen hebben ook een eigen kunstwerkje gemaakt, een schilderijtje met gipsfiguurtjes. Dit bleek goed in de smaak te vallen. Ondertussen hebben diverse ouders en leerkrachten gebruik gemaakt van de gelegenheid om te vragen wat kindercoaching inhoudt en hoe de dieren daarin een ondersteunende rol kunnen spelen.
Er was wel een klein probleempje, één kalfje had namelijk geen naam. Maar daar wisten de kinderen wel een oplossing voor. Er zijn veel mooie namen aangedragen. Na heel lang nadenken, overleggen en stemmen hebben we besloten om het kalfje Silke te noemen. Maar aangezien er zoveel meer mooie namen zijn genoemd, zullen we die namen gebruiken voor de kalfjes die binnenkort geboren gaan worden. De eerste 9 kalfjes die vanaf nu geboren gaan worden, krijgen de volgende namen:

Holly      Ilse           Liza       Maaike    Jenna
Sammie Hendrika Mies Emmy Jewel
Wat hebben we genoten van deze open dag! We hebben veel positieve en enthousiaste reacties mogen ontvangen van de bezoekers en dat hebben we enorm gewaardeerd.
Klik hier voor de foto's

Opening en open dag bij Koeching

Zaterdag 10 september

Zaterdag 10 september 2011 opent Koeching haar deuren op Lekdijk 13 in Amerongen.
Aangezien coaching in samenwerking met boerderijdieren een nieuw fenomeen is, nodigt kindercoach Annet alle belangstellenden (dus ook kinderen!) uit om te komen kijken en kennis te maken met Annet en de dieren.
De praktijk kan bekeken worden, er is gelegenheid om vragen te stellen over de mogelijkheden bij Koeching en de dieren kunnen geknuffeld en geborsteld worden.
Tussen 11.00 uur en 16.00 uur bent u / ben jij van harte welkom en staat koffie, thee en limonade klaar.
Graag tot ziens op zaterdag 10 september a.s.